EVENT I CORONATIDER
Det har varit och är en ovanlig tid för oss alla i eventbranschen med stora
tapp i omsättning när mycket ställs in, när vi fått ”partiellt näringsförbud” men det gäller att ta vara på de ljusglimtar som finns och kämpa på med glatt humör...

Vi har alla fått ställa om och minska kostymen, vilket i vårt fall inneburit att vi två delägare ”blivit 30 år yngre” – eller i alla fall fått göra allt själva, så som det var när vi startade 1990.
Dock vill vi poängtera följande:
- Är man bara noggrann och följer rekommendationerna kan man göra Coronasäkrade event. Servering med plasthandskar, inga bufféer där gästerna tar mat själva, luftig dukning och förstås något om Projecta varit bra på i alla tider – utomhusarrangemang.
- Många kunder tror att det är förbjudet att samla fler än 50 personer – så är inte fallet! Dock skall man tänka till noga kring vad man gör för event och hur man genomför det för att minimera risken för smittspridning. Det som är förbjudet är att göra event där allmänheten har tillträde.
- Har man exempelvis en personalgrupp på 80 personer kan man mycket väl göra ett personalevent eller en konferens, men se till att ha extra stora lokaler, genomföra delar utomhus, tillse att inga som känner sig det minsta krassliga deltar, vara noga med handhygien etc. D.v.s. samma saker som på jobbet!
Vi har haft förmånen att få genomföra så skiftande arrangemang som lådbilsrace, ”wild west wermland”, historisk stadsvandring, mordgåta, båtturer med strandhugg och 1700-tals middag med Bellman, Ulla Winblad m.fl. Och för dörren står grillning med kanske upp mot 100 personer och fikaservering på ”Återvinningens dag”, allt förstås Coronasäkrat.
Så slå oss en signal och diskutera ert event!

