TJÄNSTER

OM OSS

KONTAKT

 

 

FÅNGARNAS AFTON

________

 

- Många har genom åren blivit inlåsta i Karlstads gamla fängelse, nu kanske turen har kommit till dig?

 

 

Den ljusskygga källaravdelningen på Clarion Collection Hotel Bilan och dess fängelsemuseum med celler och valv vilar på många dunkla minnen. De senare 20 åren har dock till nära 150 års tråkigheter fogats betydligt gladare tillställningar. Mer än tusen gånger har fängelsedirektören och fångvaktaren i gammal god stil tagit sina fångar i upptuktelse. Skratten blir många då det visar sig att direktören är förvånansvärt välinformerad och inte heller drar han sig för att utnyttja sina kunskaper.

 

Iförda svart-vita fångdräkter och inlåsta i isoleringsceller från en svunnen tid tas gästerna efter bröd med filar och påföljande rymning med på ett lustfyllt äventyr i dessa unika lokaler. Fångarnas kör, en härlig fängelsebuffé och ”bryt” i vinförrådet borgar för att den stränga fängelseledningen efter hand mjuknar. Grannlaga disciplin byts mot spontana historiska utvikningar och taktfull terror med glimten i ögat.

 

När fängelsetrubaduren slagit an sitt sista ackord och allsången tonat bort, utfärdas allmän amnesti. En mödosam återanpassning till verkligheten tar sin början för de glada fångarna efter en oförglömlig kväll.

 

KONTAKTA OSS >

Vi berättar gärna mer.