TJÄNSTER

OM OSS

KONTAKT

 

 

VÄRMLÄNDSK HISTORIA

________

 

- Upplev Värmlands och Karlstads rika förflutna på ett annorlunda sätt.

 

 

-Saga och verklighet, starka kvinnor och poeter, kungar och mytiska väsen

 

Vill du förgylla din tillställning, ditt möte eller jubileum, med en air av historia, tradition och munterhet?  Då ska du överväga om det inte kunde vara en god idé att låta personligheter ur vårt galleri av historiska värmlänningar ”gå igen”.

 

I vår hembygds historia finner vi mängder av särpräglade karaktärer: Den smittande glada värdshusvärdinnan Sola i Kallsta, en förvirrad men påläst Gustaf Fröding, Karlstads grundare Carl IX, den huldrelika Lambergsfrua, karaktärsfasta Majorskan på Ekeby, tusenkonstnären Hybelejen och många fler.

 

De situationer våra instuderade och spontana skådespelare kan tänkas dyka upp i är varierade, det kan handla om allt från förgyllande av eleganta salongsmottagningar till annorlunda stadsvandring med klurigheter.

 

Att några av dessa historiska gestalter bär prägel av myt gör inte företeelsen svagare, tvärtom. Det är ingen hemlighet att vi värmlänningar inte sällan hanterar faktisk sanning med en smula ovarsamhet och gärna starkt färgsätter en med tiden grånande historia. Detta tror vi bara gör hela upplevelsen så mycket bättre och roligare.

 

KONTAKTA OSS >

Vi berättar gärna mer.