TJÄNSTER

OM OSS

KONTAKT

 

 

VIKINGBLOT

________

 

- Era gäster har säkerligen ätit på de finaste restaurangerna i världen, men har de någon gång blotat med värmlandsvikingarna?

 

 

I skenet av det flammande bålet tas gästerna emot av den väldige Esbjörn Starke. Han eldar på gästerna med ett passionerat välkomsttal och alla får på sig hornprydda hjälmar och färgmättade särkar.

 

Nu väntar prövningar i form av klassisk vikingakamp, där man under lättsamma och otvungna former bland annat får genomföra det tusenåriga balansprovet och den i vikingatidens Sverige högt skattade disciplinen ”grisakast”.

 

Efter genomförd vikingakamp bjuds vikingamiddag, där borden är dekorerade med rotfrukter och grönsaker. Måltiden avnjuts på trätallrikar och de stridshungriga vikingarna hugger för sig av vad borden har att erbjuda, eggade som de är av härjande värdar. På en ingivelse från asagudarna ”döper” Esbjörn några av gästerna till vikinganamn och spelmannen Torkel Torntopp dyker upp.

 

Blotet avslutas med traditionell mjödhävning. Segraren föräras den gyllene hjälmen och får uppdraget att leda stammen på dess vidare äventyr.

 

KONTAKTA OSS >

Vi berättar gärna mer.